Данъчни погнаха студиата за разкрасяване

2

Повод за проверките станало профилирано засичане, чрез системата за дистанционна връзка с касовите апарати, резултатите от която показали необичайно ниски парични обороти в ателиета за разкрасителни процедури. Селектирана била група от 11 обекти, в които отчетите им значително контрастирали спрямо другите от бранша, дори и през голямата за всички „жътва” през абитуриентския май.

Добродушна фризьорка с ателие в многолюден русенски квартал била посъветвана от фирмената счетоводителка, че, „за да не бие на очи”, ще е добре да маркира дневен оборот между 30 и 40 лева. И коафьорката решила още при започване на работа да фиксира на касовия апарат някаква „приемлива” сума – напр. 37 лева, но правила това само с една касова бележка за цялата сума от само едно обслужване и след това направо нулирала фискалното устройство, „за да е готово за следващия ден”…!!! За да не губи сметката, обаче, прилежно записвала в тетрадка върху работния  плот пред себе си всяка извършена процедура и взетите за нея пари. Сравненията показали, че реалният дневен оборот е средно 130 лв., че през месец Май в касовия апарат са фиксирани 370 лв., а в тетрадката почти 1900 лв., че от началото на годината  пред НАП са отчетени към 3600 лв., а под чертата на личната сметка над 9300 лв. На всичкото отгоре майсторката на филирането с апломб показвала трудов договор за 4 часов работен ден без да съобрази, че обявеното от самата нея работно време на вратата е двойно повече. Шест пъти повече от реалния пък се оказал посочения като разход наем от 300 лв.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. При фризорките това е стантарт 90% от тях работят по тоя начин време беше някой да им дръпне ушите

  2. Хм…Такива тъпанарки ли ще „извеждат България от кризата“?Тя не може да си избърше носа, фирма ще управлява…А иначе всеки ден подобни „личности“ претендират по медиите за репресираност от държавата и какво ли не още.А доста такива като нея са и работодатели…Ще стане увеличението на заплатите и пенсиите, ама надали!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук