Danube revisited пристига в Русе

0

danube_revisited-uchastnichki02Изложбата, показваща творби на известната австрийска фотографка Инге Морат, правени по поречието на Дунав, от изворите в Германия до делтата в Румъния, ще отвори врати за посетители утре, 2 август, в 17 ч. пред Дом „Елиас Канети“ на ул. „Славянска“. Тя ще бъде подредена в специално оборудван камион, с който 9 жени – документални фотографи от САЩ, Испания, Мексико, Великобритания и Австралия, пътуват по маршрута, изминат от легендарната им предшественичка от Донауешинген до Черно море по времето на Студената война. Целта е подвижната галерия да посети различните градове, включително и Русе, където съпругата на световноизвестния драматург Артър Милър е снимала.

danube_revisited-galerie02Danube revisited е проект за културен обмен, който насърчава творчеството и вдъхва увереност на жените, каза Анна Гормли, една от инициаторката на проекта. По време на 2700-километровото пътуване те ще направят снимки на посетените от Инге Морат места и на на съвременния Дунав, които ще бъдат част от специална изложба следващата година.

Част от заснетите фотографии русенци ще имат възможност да видят след залез слънце в събота. Русенци ще имат възможност да видят изложбата и в неделя.

Заедно с фотографиите на Морат, те ще представят и свои снимки, направени по време на пътуването. Това ще стане след залез слънце.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук