Danube Sunset Sessions събира трима русенски артисти на „Сексагинта приста“

0
161
Русенци и гости на града изпълниха залите

Единадесетото издание на Danube Sunset Sessions – Solis Occasum 2019 се очертава да бъде доста пъстро и … родно.

На римската крепост Sexaginta Prista на 18 Май в Европейска нощ на музеите, под открито небе ще се съберат трима артисти от Русе, създаващи своята музика независимо един от друг и с особена любов към публиката си. Дали случайно или нарочно не може да се твърди, но организаторите имат желание в едно издание на Danube Sunset Sessions да бъдат вплетени звук и ритъм от утвърдени денс и етно стилове в унисон с прекрасната гледка към река Дунав, която се открива от крепостта. Това разбира се е възможно само ако на една сцена се съберат различни по характер и звучене автори и артисти.

KOPRIVA, MILESH и RudeBrutal са готови за това предизвикателство! Домакините от Регионален исторически музей – Русе отново ни се довериха, след като през 2018 отново в рамките на Европейска нощ на музеите превърнахме крепостта Sexaginta Prista в място с особен музикален и визуален магнетизъм. Най-хубавото е, че успяваме да привличаме и задържаме вниманието на широка по възраст аудитория, което е изключително трудно в наситения на кратки приключения и къси емоции цифров свят.

Накратко за участниците в единадесетото издание на Danube Sunset Sessions – Solis Occasum 2019:

MILESH Павел Анастасов – MILESH Роден в Русе, с наследено чувство за музика и ритъм. Завършва образованието си в Румъния, където среща по-добра реализация за музикалните си изяви и по-гладна за съвременна музика и експериментален звук аудитория. За MILESH правенето на музика с чувство е по-важно от правенето на музика “за да бъдеш харесван”. Експериментира с breackbeat, minimal house/techno и разбира се всичко стоящо между тях. ” Важно е човек да предава енергията си и емоцията чрез музика. Аз правя така и ако това докосне и се хареса на някой друг, се чувствам невероятно.” “Вътрешният мир е в това близките ти хора да те подкрепят докрай, непознатите да оценят музиката ти и да не се влияеш от мнението на хейтърите, защото без тях няма да е интересно.”

 

Ваяна Ташева – KOPRIVA Солов музикален артист предлагащ многопластова музика, създавана на живо пред аудиторията с помощта на наслагване на повтарящи се мотиви, гласови и други акустични семпли. Неординарни текстове, в които слушателят може да открие различни и често странни взаимовръзки между чудесно изпятите или изговорени думи. В стиловата ориентация могат да се открият елементи на актуални стилове и непреходни етно мотиви. В комбинация с неподражаемото сценично поведение KOPRIVA успява да привлича вниманието на всички възрастови групи хора. Изявява се и като street artist и като участник в различни фестивални програми. Колаборира със “себеподобни” и не спира да търси нови музикални измерения. “Мотивира ме това, че днешният ден е наш – на моето поколение, на твоето поколение и ние сме тези, които променяме Света.”

“Всеки с вкуса си” – казал Дяволът и се метнал гол в Копривата.” Андрей Тотев – RudeBrutal Дигитален артист още от миналия век. Автор и продуцент на стотици аудиовизуални продукти включително и на синхронизирани аудиовизуални, светлинни и лазерни инсталации, понякога дори е дори и DJ. Близо 20 години работи основно в областта на Digital Signage където “да си на върха на острието” е ежедневна битка. Особеният му поглед към заобикалящият ни свят често е причина да търси нестандартни решения дори в музикалните си продукти. В далечното минало с негова музика са реализирани няколко театрални постановки, съвременни балетни произведения и дори куклени театри. Напоследък музикалните му изяви се ограничават само в актуалните актуални денс стилове. Лейбълът му Media Frames освен с музикални продукции се фокусира и върху създаването на нестандартни изяви, където на живо автори, продуценти, DJ-и и други артисти да достигнат аудиторията си в непринудена обстановка. “Хоби е онова за което си плащаш, а професия е онова, за което ти плащат. Предпочитам да превъртя своите хобита в професия. Само така мога да зная къде точно се намирам в момента”.