Дариха 3D скенер на Русенския университет

0
тайните на онлайн рекламата и комуникацията

Дарението на стойност 10 500 британски лири е от лондонската компания „Бодиметрикс“ ООД и е в знак на благодарност за доброто сътрудничество с екипа на доц. д-р Цветомир Василев от катедра „Компютърни науки“.

През 2008 г. “Бодиметрикс“ финансира изграждането на лаборатория за дигитализиране на дрехи в Русенския университет на сума 4000 евро с цел да се постигне цифрово представяне на дрехи, които да се изпробват по интернет от клиенти, които предварително са се сканирали с тримерен скенер и притежават тримерен модел на своето тяло.

Полученият сега като дарение тримерен скенер е производство на американската компания TC2. Той е изграден от 16 камери Primesence, работещи с инфрачервена светлина, мощен персонален компютър и специализиран софтуер. При сканиране се получава тримерен модел на човешкото тяло, като автоматично се извличат над 30 мерки, които могат да се използват при производство и изпробване на дрехи. Полученият виртуален модел на тяло с използване на софтуер, разработен от доц. Цветомир Василев и неговия екип, може да служи за изпробване на виртуални дрехи. С помощта на подобни скенери в САЩ и някои държави в Европа са установени размерите на населението.

Скенерът ще се използва при обучението на студентите в специалностите „Компютърни науки“ и „Информатика и информационни технологии в бизнеса“ по дисциплините „Компютърна графика“ и „Обработка на изображения“.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук