Дариха електронни инструменти на музикалната зала в библиотеката

0

Дарение от електронни музикални инструменти на стойност почти 8 000 лв. изненада приятно библиотеката в горещите августовски дни.

Американската фирма inMusic Brands с представителство в Русе направи реалност мечтата на културния институт да оборудва музикална зала за младите си читатели в сектор „Изкуство“.

Обновеният отдел „Изкуство“ отвори врати на 15 февруари т.г. с концерт на групата “The Groovin’ Pipers” и старт на благотворителна кампания. Инициативата се реализира с подкрепата на Max Club Ruse. Идеята на благотворителната кампания беше гости на клуба да свирят и в библиотеката поне веднъж месечно за всички любители на рока и съвременната модерна музика. Очакваше се това да продължи във времето за всички желаещи да помогнат със средства или дарение на подходящи електронни музикални инструменти, с които да се оборудва едно от помещенията в обновения отдел.

За съжаление КОВИД 19 затвори вратите на културния институт и на всички предвидени в годишната му програма събития, включително и за музикалното оборудване на отдел „Изкуство“.

Изненадващо в началото на юли с библиотеката се свърза Кристина Георгиева от американската фирма за производство и продажба на електронни музикални инструменти inMusic Brands, която има представителство в Русе. Фирмата е притежател на много известни и добри марки за музикални инструменти и електронни изделия а в производствената й номенклатура са включени богата гама продукти, между които: електронни духови инструменти, електронни барабани, пиана, китари, грамофони, слушалки, контролери за диджеи.

Благодарение на дарителския жест на музикалната компания  inMusic Brands, младите хора на Русе, за които музиката не е просто мелодия, ще имат своя зала в регионалната библиотека! В нея ще могат да изпробват уменията си или да посвирят  на пиано, барабани, китара или духов инструмент, без да пречат на останалите читатели. Добре оборудваният музикален кът ще е подходящ и за концерти, музикални вечери и литературни четения.

С благородния си жест американската фирма осъществи една мечта на русенските библиотекари, изглеждаща доскоро неосъществима поради пандемичните обстоятелства – да оборудват за своите млади читатели място за музика. По този начин, освен дарител, inMusic Brands вече е партньор и съюзник на библиотеката в мисията й на културно, просветно и духовно средище!