Дариха ПГ в Образцов чифлик за 130-годишния юбилей

0

Повод за дарението е празникът на славянската писменост 24 март, както и 130-годишния юбилей, който училището ще отбележи след месец.

Оригиналите на творбите, които Пламен Монев дари на училището са инсталирани като големи пана в Зала „Европа“ на Театралния комплекс „Доходното здание“ – Русе.

На 20 юни се отбелязват 130г. от основаването на единственото по рода си в България Средно земеделско училище, на което е приемник днес Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“, Образцов чифлик, Русе.

Учебното заведение е разположено в обширен парк в кв. „Образцов чифлик“ и има прием след 7 и след 8 клас. Специалностите, в които могат да кандидатстват ученицити са: „Фермер“, „Ветеринарен техник“, „Агротехнолог“ и „Техник-технолог по качество на храни и напитки“. Училището предлага прекрасни условия за учене и живеене в общежитие, което е с минимална такса, а столът към гимназията е безплатен за социално слаби ученици. За всички, които се обучават там, шофьорските курсове са безплатни.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук