Дариха ПГ в Образцов чифлик за 130-годишния юбилей

0

Повод за дарението е празникът на славянската писменост 24 март, както и 130-годишния юбилей, който училището ще отбележи след месец.

Оригиналите на творбите, които Пламен Монев дари на училището са инсталирани като големи пана в Зала „Европа“ на Театралния комплекс „Доходното здание“ – Русе.

На 20 юни се отбелязват 130г. от основаването на единственото по рода си в България Средно земеделско училище, на което е приемник днес Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“, Образцов чифлик, Русе.

Учебното заведение е разположено в обширен парк в кв. „Образцов чифлик“ и има прием след 7 и след 8 клас. Специалностите, в които могат да кандидатстват ученицити са: „Фермер“, „Ветеринарен техник“, „Агротехнолог“ и „Техник-технолог по качество на храни и напитки“. Училището предлага прекрасни условия за учене и живеене в общежитие, което е с минимална такса, а столът към гимназията е безплатен за социално слаби ученици. За всички, които се обучават там, шофьорските курсове са безплатни.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук