Държавата дава 2 млн. лв. за довършване на паркинга край Спортната зала

1
2752

Това реши правителството на днешното си заседание. Средствата са за финансиране на неразплатените разходи за изграждане на подземния паркинг за около 1000 автомобила край строящата се вече близо 30 години спортна зала.

Официалната мотивировка за отпускането на субсидията е, че изграждането на паркоместата е в съответствие с регионалната политика за развитие на общината. По този начин ще се подобрят състоянието на инфраструктурата в централната градска част, достъпът и инвестиционната среда в регион, който е икономически, културен и логистичен център.

Средствата са част от необходимите 9 млн.лв. за да придобие Общината гаражите, а получените средства инвеститорът „Проект Русе” да насочи към завършването на залата.

Очакваме да получим официалното решение на Министерски съвет, но с тези 2 милиона няма как да започнем процедурата по придобиване на гаражите, коментира за „Русе нюз“ кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че се очаква и писмо от Министерството на финансите. Уверението което е дало финансовото ведомство е, че в началото на следващата година държавата ще отпусне и останалите 7 милиона.

„Фактът, че правителството прави жест към Русе и отпуска средства е изключително важен. Това показва, че залата е приоритет и за тях и имат ангажираност към този проблем”, каза Стоилов и допълни, че отпускането на финансиране говори за приемственост между три екипа на министерството на финансите, които са работили по проблема за завършване на спортната зала в Русе.

1 коментар

  1. Чувай Ленче! Държавата отпуснала 2 мил.лв.за русенската зала! За какво по-напред? А когато се строеше зала “Арена армеец” колко пъти отпуснаха по 20 мил.лева? Софиянци,елате и ми го духнете!