Държавата ще събира сигнали за изборни нарушения

0

От утре, 29 септември, когато официално стартира кампанията за местния вот, Министерството на вътрешните работи ще събира сигнали за изборни нарушения, съобщиха от правителствения пресцентър.

Това ще става на телефон 02/90 112 98 и електронен адрес izbori@mvr.bg. Двата канала за информация започват да работят от днес.

Сигнали ще приемат и всички областни дирекции на МВР. Вече е създадено звено, обединяващо усилията на МВР, Главна прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност“. Чрез националната телефонна линия и имейл адреса на МВР всички граждани могат да информират за нарушения, свързани с местния вот.

Нов момент при тези избори е разработеното специализирано приложение – Географска информационна система „Изборни процеси“. В него структурите на МВР ще могат да въвеждат данни в реално време. Пространственото онагледяване на проблемните места в страната ще подпомогне вземането на своевременни управленски решения за оптимално разпределяне на полицейските сили с цел ефективно противодействие на престъпленията против правото на гражданите да направят своя свободен избор.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук