Дъжд, сняг и застудяване през новата седмица  

0

Застудяване и валежи от дъжд и сняг, с образуване на снежна покривка, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология през новата седмица. 

Още в началото на седмицата от изток-североизток ще започне да нахлува студен атмосферен фронт и температурите ще се понижат. Валежи ще има главно в Източна България, повече по количество ще са в югоизточните райони, а на места в Централния Предбалкан и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Жълт предупредителен код за очаквани обилни валежи е обявен за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Търговище, Шумен, Ямбол, Хасково, Бургас и Кърджали. В тези райони е възможно образуване на снежна покривка. Температурите ще се понижат, минималните за по-голямата част от страната ще са между нула и 3 градуса, максималните – между 3 и 7 градуса.  

Във вторник ще превалява главно в североизточната част от страната, предимно дъжд, на отделни места валежите временно ще са умерени и силни, а в Лудогорието отново ще вали дъжд и сняг. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните ще са в по-широки граници, от 1-2° до 8-9°. В сряда вятърът ще стане източен, в повечето райони ще е умерен; дневните температури ще се повишат с градус-два. На места ще има и превалявания, предимно от слаб дъжд. В четвъртък валежите ще се активизират. Ще бъде ветровито, температурите отново ще се понижат и има повишена вероятност в западната половина от страната дъждът да премине в сняг. През почивните дни вятърът чувствително ще отслабне. Облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна, но валежи ще има на малко места, ще бъдат предимно от дъжд. Слабо ще се затопли. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук