ДБ заяви подкрепа за “Промяната”, БСП видя “общи точки” 

0

„Демократична България“ е потвърдила готовност да подкрепи мандатоносителя от „Продължаваме Промяната“. 

Това каза след края на консултациите в Народното събрание съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Той подчерта, че за тях е важно страната да се стабилизира, да бъде излъчено управление и това да стане с първия мандат. От думите му стана ясно, че за ДБ е важна конституционната реформа, за която обаче ще трябва много по-широко мнозинство в парламента. 

На проведените по-рано консултации за съставяне на ново правителство с „Продължаваме Промяната“ лидерът на БСП Корнелия Нинова пък обяви, че “нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително“. По думите й, темите, по които двете партии имат общо мнение са борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ. “Искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите, абсолютно ги припознаваме, за борба с корупцията и със стария модел на управление”, каза Нинова. 

Кандидатът за премиер Асен Василев добави, че в неделя следобед продължават разговорите с депутатите от ИТН, които се отделиха от партията . „След това и с всички депутати, които са способни да вземат независимо решение. Структура и персонален състав още не сме обсъждали“, коментира Василев. 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук