Дебатите в парламента: С цитати от песни

0
Снимка: БГНЕС

Парламентарните дебати в сряда преминаха на ново ниво – в инструментариума на депутатите влязоха и цитати от песни. Народните представители спореха около оттеглената кандидатура на правителството на ИТН. Първоначално Виктория Василева от партията на Слави Трифонов изчете декларация от трибуната и завърши изказването си с цитат от песен на шоумена: „Време е да изхвърлим боклука“.

Малко по-късно депутатката от „Демократична България“ Антоанета Цонева й отговори задочно с пост във фейсбук. Тя написа:

„ИТН с ново изявление. Прочетоха нещо като смесица между “лириката” на “шампанско и сълзи” и “не сме безгрешни, но сме истински”. И накрая: Всички други са боклуци. Порции и постове някой им иска – те обаче не ги дават“.

Този пост предизвика отговор на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, но в туитър. Той отново цитира песента „No Mercy“.

Не се е..вайте с нас, щото, който ни закача, после не успява да се върне в мача“, написа някогашният сценарист на „Шоуто на Слави“.

Искрите между ИТН и ДБ продължиха да прехвърчат по време на цялото заседание. В спора се включи и Мая Манолова, която заяви, че преговорите за кабинета е трябвало да се водят открито, а не по кьошетата, както правели ИТН. Манолова заяви, че можела да каже как Трифонов я убеждавал да не се кандидатира за кмет на София преди две години и срещу какво, но няма да го направи.