Делата за бистрото на пл. „Батенберг“ се завъртяха из съдебните лабиринти

2

Днес и двете дела на бизнесмена Красимир Даков бяха отложени за 5 декември от състав на русенския Административен съд. Съдебният състав назначи експертиза, която ще е комплексна и ще обхваща и двете дела. По тази причина двете дела бяха отложени за 5 декември, когато ще бъдат изслушани експертизите.

Собственикът на спорния обект Красимир Даков отново бе категоричен, че е изряден в документите си: „Спорът не е за това дали е законен строеж или не. Спорът всъщност е дали той е строеж от ІV категория или е преместваем обект. В случая аз имам разрешение за строеж на преместваем обект, а в заповедта за събаряне на общината пише, че е строеж от ІV категория. Така общината си противоречи“, каза Даков.

Двете дела бяха образувани след като кметът Пламен Стоилов, в изпълнение разпореждане на ДНСК, издаде заповед за събарянето на постройката и слънцезащитната конструкция към нея. Становището на строителния контрол беше, че двете постройки не могат да бъдат определяни като преместваем обект, за каквито са посочени в  документите, подписани от главния архитект на Русе Симеон Рангелов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Още един ГЕРБаджия дето е пристъпил закона. Абе Даков на тебе не ти ли беше ясно че Герберите ще паднат от власт и ще останеш с пръст в уста. А обекта ти искаш или не искаш просто ще ти го сринат само защото си към мутренската групировка ГЕРБ. Само затова ще ти го съборят. Хубаво си го направил ама много си се изхабил на вятъра. Жалко за изхарчените пари. Обекта е очевадно че не е ПРЕМЕСТВАЕМ, а на теб са ти дали разрешително за преместваем обект. Абе направо си паднал в трапа- гледай да не потъваш повече в лайната и спасявай това което имаш, защото и останалия ти бизнес ще ти го вземат бе човеко. С рогата срещу властта означава да се гръмнеш собственоръчно с граната в устата. Ако си умен, събаряй, ако си прост, ще останеш бедняк като цървул .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук