Дело срещу Бюджет’2013 на Община Русе

0

То е заведено от лидера на ПП„Българската левица“ в Русе Мариян Димитров и е срещу начина, по който бе приет тазгодишният сборен бюджет на Община Русе.

В залата присъства и прокурор Андрей Ангелов от русенска окръжна прокуратура, който поиска да присъства на разглеждането, тъй като въпросът е с голям обществен интерес.

Делото е заведено заради открита грешка от 1 174 000 лева в бюджета, едва по време на постоянните комисии. Сумата е била разпределена без тя да е ставала обект на общественото обсъждане.

Пред медиите Димитров коментира, че с промяната на бюджета той е ощетен като гражданин и данъкоплатец. По думите му има 15 разлики между двата варианта на бюджета – този, който е бил представен на общественото обсъждане и този, който е бил внесен за гласуване в Общинския съвет.

Старши юристът на Общинския съвет Искрен Илиев коментира, че подадената от Димитров жалба няма основания. Делото бе отложено от съдия Вилиана Върбанова за края на месец юни, когато ще трябва да се представят допълнително писмени доказателства по него.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук