Делото за заплаха срещу Борисов „прибрано“ от главния прокурор

0

Делото срещу бившия премиер Бойко Борисов за заплаха се намира при главния прокурор Иван Гешев. Този отговор е получило МВР от Софийска градска прокуратура, когато поискало материалите по архивираното вече производство, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Полицията, която правеше проверка, така и не е получила достъп до материалите.

Става дума за дело отпреди десет години. Тогава висш чиновник подал сигнал, че Борисов го е заплашил, че семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо. Рашков твърди, че Борисов е заплашил бившия високопоставен чиновник, за да спаси от разследване свой министър през 2009 г. Според неофициална информация става дума за бившия шеф на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов, който твърдял, че Найденов му е предлагал подкуп.

По думите му след това е трябвало да бъде архивирано, но когато от МВР го поискали, им било обяснено, че то е при главния прокурор.

„Оттогава ни дума, ни вопъл, ни стон. Както материалите, които са изпратени за известните на цялото общество язовири, за които в началото едва ли не беше анатемосан министърът на икономиката Петков и после се оказа, че твърдението, че са били пълни са пълна лъжа. Тези материали не се движат от българската прокуратура. На мен не ми е известно да е възложено на МВР да се работи по тях“, заяви Рашков.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили