“Демократична България“ подкрепя правителство на „Има такъв народ“

0
Снимка: БГНЕС

Петата политическа сила – „Демократична България“, смята, че политическият дебат трябва да се концентрира около съставянето на правителство от партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. Това заяви съпредседателят й Христо Иванов на консултациите при президента Румен Радев. Иванов обяви, че са готови да влязат в разговори с ИТН.

ДПС е за правителство на новите партии

Ако бъдем потърсени за разговори от тях за правителство, ще подходим много отговорно към това“, заяви той.

БСП е съгласна партията на Трифонов да състави правителство

Едновременно с това Иванов даде да се разбере, че ако ИТН не съставят правителство, това едва ли би могло да бъде направено от партиите с по-малка подкрепа.

ГЕРБ готова да подкрепи Слави Трифонов с двама-трима депутати (видео)

„Даваме си и сметка, че ако се стигне до нови избори, това може да се окаже естествен ход на демократичното съживяване на българската република. Така че нови избори не бива да се отхвърлят. Ако втората политическа формация не успее да създаде управление на промяната, много трудно ние като пета политическа формация бихме могли да съставим такова“, каза той.

„Има такъв народ“ не казва дали ще предложи кабинет

След почти приключили консултации при президента, правителство на ИТН се очертава като единствен вариант. То ще бъде подкрепено от всички политически сили, включително и от ГЕРБ. От партията на Слави Трифонов заявиха, че ще коментират, когато президентът им връчи мандат.

Най-добрата агенция за подбор на персонал