Ден без автомобили и надпревара за най-много изминати крачки в Русе  

0

Ден без автомобили и надпревара за най-много изминати крачки са част от проявите, които ще се организират в Русе в рамките на Европейската седмица на мобилността. 

Тя ще се проведе от 16 до 22 септември, а Денят без автомобили е кулминацията, която Община Русе е подготвила за края на кампанията. Тази година инициативата за декарбонизацията на градските райони и популяризиране на здравословния начин на живот и мобилност се провежда под мотото „По-добри връзки“. 

Състезанието за най-много изминати крачки „Движи се пеша“ ще се проведе от полунощ на 16 септември и ще продължи до 23:59 ч. на 22 септември. В него могат да се включат всички желаещи, като единственото условие е да разполагат с подходящо устройство за отмерване на крачки – крачкомер, смартфон с мобилно приложение за отчитане на изминато разстояние или друг вид подходящо устройство. Чрез снимки участниците ще удостоверяват колко крачки са успели да изминат, като те трябва да показват началния и финалния ден на отчитането. Кадрите могат да бъдат изпратени не по-късно от 12 ч. на 23 септември на ел. адрес otdeltransport@abv.bg, придружени с име и телефон за връзка.  

Тримата участници, изминали най-много крачки, ще получат атрактивни награди. Финалистите ще бъдат обявени на сайта на Община Русе на 26 септември, а награждаването ще се проведе на 27 септември от 12 ч. в Община Русе. За допълнителна информация – тел. 082/826 445 (всеки работен ден до 17 ч.). 

На 21 септември от 16 ч. на Кея ще се проведе „Маратон на колела“. В състезанието могат да участват момчета и момичета, които ще покажат майсторство в карането на велосипед. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – от 7 до 12 години и от 13 до 16 години. Специално жури ще определи най-добрите участници, които ще получат предметни награди.  

Заявки за участие се подават на e-mail: otdeltransport@abv.bg и на тел. 082/826445 от 12 септември до 12 ч. на 20 септември включително. 

Европейската седмица на мобилността е годишна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук