Депутати не харесват трасето на магистралата Русе – Велико Търново, готвят протест

0
58
Готов е инвестиционния проект за магистралата Русе – Велико Търново

Депутати социалисти от старата столица обявиха готовност за протест заради разминаване в избора на варианта за магистралата Русе-Велико Търново.

Според групата народни представители от региона фокусът при общественото обсъждане за отсечката е бил само за въздействието върху околната среда, а не за нуждите на обществото.

От структурата на БСП заявиха, че са готови да излязат на протест, ако Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция пътна инфраструктура не чуят исканията им за преразглеждане на избора на вариант за магистралата Русе – Велико Търново.

Според Явор Божанков удължаването на бъдещото трасе спрямо сегашния път ще нанесе загуби в милиони за фирмите, които пласират стоките си.

Трябва да се мисли за 100 години напред, обявиха още социалистите. Те ще настояват за изграждане на “синия” вариант на трасето за магистралата, който минава най-близо до стария път и е най-кратък. По-малки населени места като Поликраище и Първомайци вече са направили отворени писма до министъра и  заплашват с протести.