Депутатите решиха: Без посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание

0

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус у нас Никита Лешуков няма да получат покани за тържественото откриване на 48-ото Народно събрание.

Това, по думите на Надежда Йорданова от „Демократична България“ е договорено след среща на парламентарно представените партии в парламента.

„Демократична България”, ГЕРБ, „Продължаваме промяната” и ДПС подкрепиха позицията Елеонора Митрофанова да не бъде канена в парламента на 19 октомври. „Възраждане” са възразили. „Български възход” са показали становище да се придържаме към общата европейска позиция“, каза Йорданова пред медиите след срещата.

Събирането бе по искане на ДБ, след като на първата техническа среща по-рано тази седмица решение за недопускането на Митрофанова не бе взето. Тогава от ДБ настояха тя да бъде изключена от поканата към дипломатическия корпус, ПП ги подкрепиха, а по-късно от ГЕРБ излязоха с декларация, че пратеничката на Москва не е желана. Вчера лидерът на партията Бойко Борисов дори заплаши, че ако тя е в Народното събрание на 19-и октомври за първия парламентарен звънец, депутатите му няма да стъпят.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук