Десетки останаха без телевизия и интернет след противозаконна акция на ДНСК

2

Днешната акция на държавния орган бе охранявана от множество полицаи. В присъствието на всички кабелни оператори на територията на Русе, служителите започнаха да режат  мрежите, оставяйки десетки домакинства без телевизия и интернет. Изградените кабелни мрежи се тълкуват като опасни за гражданите, но след акцията на РДНСК срязаните кабели буквално стърчаха над главите на минувачите.

До момента са издадени над 300 акта за рязане на незаконни кабелни мрежи, но без да се спазва специалната процедура в Закона за устройство на територията при тяхното връчване. Държавните служители са действали по реда на Административно-процесуалния кодекс, като само са публикували на сайта информацията. „Нетуоркс България“ обжалва действията на регионалния отдел на Националния строителен контрол по изпълнението. С влязло в сила съдебно решение Административния съд в Русе постанови, че не е спазена процедурата по връчването на тези заповеди за премахване на незаконна мрежа и по тази причина те не могат да влязат в сила и не подлежат на изпълнение. Второто нарушение на РДНСК в крайдунавския град е,  че преди да се пристъпи към рязане на кабели, по закон трябва да се връчи Покана за доброволно премахване на незаконното строителство и чак тогава да се пристъпи към действия. Заповед №ДК 02-СЦР 198 от 19.12.2012 г. на Административен съд Русе обяви действията на РДНСК за незаконосъобразни и ги отмени. По силата на същото решение РДНСК трябваше да заплатят и разноските по делото, но до момента още не са го направили, коментира юрисконсултът на „Нетуоркс България“ Андрей Желязков.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Te vsichkoto opravixa, che ostanaxa do kabelite.
    Abe s edna duma balgarska mu rabota
    Nema opraviane v tazi darjava!

  2. Няма квартал „Мальовица“,разберете го най-после това!А иначе:във Великобритания е разрешено да се окабелява по въздуха,а у нас не!Кой какви интереси защитава,не знам….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук