Десетки полицаи охраняват Сидеров, той с пищов на кръста

1
3596

volen_siderov-pistolet721Той стигна до сградата на Народното събрание охраняван от няколко десетки полицаи.

Поредната изцепка на националистическия лидер, който вчера пък носеше палка за „борба с помиярите по улиците”, стана причина за декларация на ДСБ до главния прокурор Сотир Цацаров, в която се настоява той да инициира снемането на депутатския имунитет на Волен Сидеров за хулиганско поведение, заплашващо обществения ред и сигурността на страната. Документът е изпратен още до президента Росен Плевнелиев и до парламента.

Изявлението на Сидеров “че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори” е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава чл. 11, ал. 4 от Конституцията”, смятат от ДСБ. Според тях сме свидетели на последователни действия на “Атака”, които нарушават принципите на политически плурализъм и демокрация. “С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като пряко нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията”, категорични са от ДСБ.

 

1 коментар

  1. Волен е тотално изтрещял! Изборната борба беше тежка,резултатите отвратителни,а и жегата е в силата си.Почивка и лечение ти трябват Волене!