Десетки русенци си направиха селфи с „Ориент експрес“

0

Легендарният „Ориент експрес“ за втори път тази година спря на железопътната гара в Русе. Десетки посрещачи използваха възможността и се снимаха пред спрялата на Централна гара в Русе ретрокомпозиция.

В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от различни държави. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от САЩ, Канада и Великобритания.

Десетки русенци, повечето от които деца, дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан в роман от Агата Кристи. След около час престой композицията, теглена от локомотива „Хан Аспарух“, влакът- атракция отпътува за Варна, откъдето ще продължи до многомилионния Истанбул.

Първото пътуване на легендарния влак е на 5 юни 1883 год. То е траело 15 дни и е предизвикало сензация в цяла Европа. Сред пътниците по време на първото му пътешествие са били министри, посланици и журналисти. След Втората световна война обаче този превоз е изместен от самолетите. В края на 20-ти век носталгията по романтиката на влаковите пътешествия връща в международните разписания “Ориент експрес” в целия му блясък.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук