Десетки тела са изхвърлени на брега след потъване на лодки край бреговете на Либия

0

Някои от бежанците са от Пакистан, Сирия, Тунис и Египет, казва офицер от либийската брегова охрана.

Най-малко 57 тела са изхвърлени на брега след потъването на две лодки в Средиземно море край различни градове в Западна Либия, съобщиха офицер от бреговата охрана и хуманитарен работник.

 

Оцелелият разказва, че в една от лодките, която е тръгнала към Европа във вторник около 2 ч. местно време, е имало около 80 пътници.

Единадесет тела, сред които и на дете, бяха открити край Карабюли в източната част на Триполи, съобщи офицерът от бреговата охрана Фатхи ал-Заяни. Бежанците са били от Пакистан, Сирия, Тунис и Египет, каза той.

Служител на Червения полумесец в крайбрежния град Сабрата, западно от Триполи, заяви, че властите са открили 46 тела, откакто преди пет дни край бреговете на Либия е потънала лодка.

Последният брой жертви е след откриването на 11 тела в понеделник, които са били „предадени на властите“ в Сабрата, потвърди Червеният полумесец във Facebook.

В интернет бяха публикувани снимки от агенцията на Червения полумесец в Сабрата, на които се вижда как телата в черни чували се поставят на задната седалка на пикапи от хуманитарни работници, носещи маски за лице и ръкавици.

Според хуманитарния работник през следващите дни се очаква да бъдат изхвърлени още тела.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук