Десетки загинали при обстрел на жп-гарата в Краматорск

0

Десетки са загинали след руски обстрел на гарата в украинския град Краматорск, съобщиха местни медии. От разпространените снимки се вижда, че снарядите са ударили гаровия площад, където се чакали десетки цивилни. Световните агенции съобщават за над 30 загинали и около 100 ранени.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че по гарата са изстреляни ракети.

От руското министерство на отбраната отрекоха да стоят зад атаката в Краматорск. От там подчертават, че тактическите ракети “Точка-У”, с каквито по първоначална информация е била атакувана гарата, се използват само от украинските въоръжени сили.

Според кмета на града по време на обстрела на гарата е имало около 400 души. повечето от тях са се опитвали да се евакуират. Краматорск се намира в източната част на Украйна. От няколко дни властите призовават населението да се изтегли, защото руските части се съсредоточават в околността. Очаква се започването на сериозни сражения, защото наблизо е сепаратистката Донецка народна република, която подкрепя руското военно нахлуване. Според анализатори именно установяването на контрол над целия района на Донбас е една от целите на руските сили.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили