Дете с COVID почина в болница, родителите подозират лекарска грешка

0
Unsplash

Дете на 11 години, лекувано от коронавирус, почина в болницата в Стара Загора. Родителите обвиниха медиците в неадекватно лечение. Пред Нова телевизия те разказаха, че момчето се заразило през август. Било прието в болница, лекувано и изписано с уверението, че вече е добре. Само след два дни вкъщи обаче започнало да получава задух. Било прието за лечение отново. След повторното постъпване се влошило и починало.

„За мен причината е неправилно лечение. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва веднага да се върнем в детското отделение, защото това дишане не е нормално. Той си беше вкъщи само два дни. В сряда ни казаха, че трябва да бъде транспортиран в „Пирогов”, но така и не намериха линейка“, разказа майката.

От болницата заявиха, че след повторното постъпване детето е лекувано в продължение на седмица. Правени са му четири скенера. Преди това е лежало в инфекциозно отделение 18 дни. Установени декомпенсиран диабет и туморовидно образувание на трахеята.

Според ръководителя клиниката по детски болести проф. Петрана Чакърова случаят не е бил подценен. Реагирано по всички канони на медицината, твърди тя.

Личният лекар на детето д-р Даниела Кънева пък заяви, че за нея е необяснимо как е взето решение за изписването му в такова тежко състояние.