Деца и родители обновиха детската площадна в „Здравец“

0

Децата от блокове 76, 77, 78, 79 и 80 в квартал „Здравец“ вече ще играят на площадка, в чието боядисване и почистване взеха участие.

Това стана в рамките на първата акция от „Празник на квартала – Заедно в Здравец“, финансирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Най-малките дадоха заразителен пример на своите родители и съкварталци. Децата бяха дизайнери, бояджии и главни действащи лица в акцията. С общи усилия бяха събрани и изхвърлени няколко десетки чувала с отпадъци.

Децата от ДГ „Детелина“ заедно със своите родители и учители също участваха в акцията, като почистиха и облагородиха дворното пространство на детската градина.

Акцията ще бъде последвана от още една – на 7 октомври, като за нея ще бъдат избрани други райони от квартал „Здравец“ за почистване и боядисване.

Кулминацията на събитията в квартал „Здравец“ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16 ч. на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са предвидени забавления за малки и големи след приключване на дейностите, а входът за събитието е свободен.

„Празник на квартала – Заедно в Здравец“ се осъществява с финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД, „Тива Плюс“ ООД и „Оргахим“ АД.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук