Деца изучаваха живота на рибите в Екомузея

0

Занятия, посветени на рибите, се проведоха днес в Екомузея по повод Международния ден на река Дунав.

Тридесет деца от етническите малцинства посетиха аквариума, където с помощта на музеен педагог научиха повече за риболова, видовете риби и техния начин на живот. Придобитите знания децата приложиха на практика. Въоръжени с въдички, момичетата и момчетата трябваше да ловят риби като ги разделят в различните водни басейни според вида им – сладководни или соленоводни. След приключването на улова, рибите бяха разпределени в Червената книга за видовете риби.

Заниманията, които преминаха изключително емоционално за малките гости на музея, продължиха с разходка и снимки и в останалите зали на Екомузей с аквариум.

Занятията, посветени на рибите, са част от образователен модул „Лято“, конструиран през 2019 г. паралелно с още три модула, които в своята съвкупност оформят годишен цикъл от събития, обхващащ четирите сезона от годината – пролет, лято, есен и зима. С тях музеят отбелязва Международния ден на птиците, Международния ден на река Дунав, Международната нощ на прилепите и Ледената епоха и изчезналите видове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук