Деца представят оперетата „Ани в царството на цветята“

0
49

Близо 50 деца и младежи в атрактивни костюми ще представят оперетата „Ани в царството на цветята“ в Русе.

Това съобщиха от общинската фондация „Русе-град на свободния дух“, която подпомага финансово проекта. Спектакълът ще бъде на 30 октомври тази година, участниците са част от състава на Русенската детска опера, основана преди година. Близо 50 талантливи деца и младежи участват в спектакъла, който се реализира в партньорство с група за детски театър „Камила“. В него участват и балерини от НУИ “Професор Веселин Стоянов” с хореограф Деница Анчева. Младите актьори са на възраст от 7 до 19 години.

По спектакъла се работи повече от шест месеца. Той е по проект на Русенската опера, като за първи път в България са написани либрето и музика за цялостен спектакъл само за деца изпълнители.

Либретото на „Ани в царството на цветята“ е дело на русенеца Илия Деведжиев, вдъхновено от повестта „Царството на цветята“ на белгийския писател Морис Карем. Автор на музиката е диригентът и композитор Иван Кръстев.

„Ани в царството на цветята“ е третото заглавие на Детска опера – Русе след коледния мюзикъл „Скрудж“ и „Уестсайдска история“. Премиерата му ще е и своеoбразен подарък за първия рожден ден на Русенската детска опера, който беше на 24 октомври.

През 2017г. се предвижда спектакълът „Ани в царството на цветята“ да бъде изпълнен още няколко пъти както на сцената на Държавна опера – Русе, така и на открито.