Детска млечна кухня отвори врати в кв. „Средна кула“

0

Родителите на деца в кв. „Средна кула“ вече могат да се възползват от новооткрития пункт на Детска млечна кухня в сградата на кметството на ул. „Йордан Йовков“ №12, съобщават от общинската администрация в Русе.

Новата услуга ще даде възможност на семействата да взимат топла храна за децата си без да е необходимо да пътуват до някой от другите пунктове на територията на общината. От удобството ще могат да се възползват и жителите на кв. „Долапите“ и близкото село Басарбово.

Помещението е реновирано с общински средства, а кметският наместник Божидар Йотов съдейства за оборудването му съгласно изискванията на Българската агенция за безопасност на храните. Работното му време е от 11:30 до 12 часа всеки делничен ден.

14 са вече записаните деца. За тях се предоставя тристепенно меню в две възрастови групи: до 1 година и от 1 година до 3-годишна възраст. За деца с установени алергии към различни хранителни компоненти и доказана необходимост от определен хранителен режим ще се разработва индивидуално диетично меню.

Храната се раздава от медицински специалисти, които при необходимост ще консултират родителите по теми, свързани с храненето на децата.

Регистрацията на нови потребители и закупуването на купони се извършва по предварително изготвен график за тримесечие, публикуван на официалната интернет страница на Община Русе и в раздавателния пункт.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук