Детски музей на колела в Русе

0
961

Събитието ще бъде на 19 юли, събота, край Вазата в парка на младежта. Идеята на организаторите от фондация “Изиарт” и “Сосиете Женерал Експресбанк” е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на “Сосиете Женерал Експресбанк” от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на музея на колела, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Детският „Музей на колела“ ще отвори врати в 10 ч. сутринта, заниманията и забалите ще продължат до 18 часа.