Девойките на ФК „Дунав“ се класираха за републиканските финали

0
на „Дунав“

Докато мъжкият състав на „Дунав“ се подготвя за новия сезон, то женската формация на клуба до 15 години постигна впечатляващ успех, класирайки се за Републиканско първенство, което ще се проведе от 22-ри до 24-ти юни в Казанлък.

Състезателките на Огнян Цветанов ще мерят сили с още 11 отбора, най-добрите на България. До успеха девойките на футболен клуб „Дунав“ стигнаха след като завършиха на първо място в Зона Варна, където се състезаваха през сезона.

Първият опонент на русенки ще бъде съставът на „Янтра 2013“ от Габрово. По програма мачът на стадион „Севтополис“ е предвиден за 19:30 часа в петък на 22-ри юни. На следващия ден от 19 часа дунавки ще се изправят срещу отбора на НСА.

„Това наистина е един огромен успех за нас. За мен в момента най-важното е, че сме стигнали до това ниво. Не търся големи успехи, защото все пак се изправяме срещу отбори с много по-големи традиции в женския футбол, които със сигурност ще бъдат по-подготвени от нас. Но аз гарантирам, че ще дадем най-доброто от себе си – да се представим добре и да защитим името на „Дунав“. С отбора на „Янтра“ имаме няколко срещи. Хубавото за момента е, че нямаме загуба от тях. Даже всички мачове сме ги спечелили, но това не е никакъв фактор, защото сега отиваме да играем на съвсем друго ниво и предполагам, че ще се опитат да отмъстят за всички поражения“, каза треньорът Огнян Цветанов.

Само за 3 години работа и постоянство Цветанов успя да постигне този успех с момичетата и казва, че състезателките му са още по-въодушевени да се докажат. Някои от тях вече са неизменна част от националния отбор и представят България на международна сцена.