Дигитален център ще помага на младите русенци да се потопят в тайните на геймиг индустрията

0
186

Завърши изграждането на съвременно оборудван Креативен дигитален център в Русе, съобщиха от Агенцията за развитие на човешките ресурси.

Оборудването на центъра ще позволи на младите хора да се потопят в тайните на геймиг индустрията, на анимационната индустрия и всичко, свързано с дигитализацията, ще им даде възможност самите те, след преминаване на обучителни курсове, да създават собствени игри или анимационни филми и герои, музика и много други креативни неща.  Центърът е единствен по рода си в Северна България. Той разполага с графични таблети, компютри от най-висок клас, 3D очила, камера за 360-градусови снимки и филми, както и последно поколение Mac Pro. Разработването на иновативната концепция поставя града ни отново на първо място в прилагането на най-новите технологии в обучението на младите хора.

В близките месеци, ще се обяви конкурс с критерии за селекция на младежите, които ще получат уникалния шанс да са част от това преживяване.

Креативният дигитален център е създаден по Проект CODE (Компетентни възможности за цифрова заетост). Водещ партньор е  Агенция за развитие на човешките ресурси, в партньорство с още седем организации от Италия, Естония, Гърция, Литва, Румъния и разбира се България. Той е финансиран от ЕИП и Норвежкия Фонд за субсидии за младежка заетост (EEA and Norway Grants).