Джаз денс, хип-хоп, степ, фламенко на сцената на Русенската опера

0

Те ще бъдат представени в спектакъла „Танцови етюди“, който ще бъде на 1 юни от 19.00 часа на сцената на Русенската опера. Спектакълът е съвместна продукция на ученици и преподаватели от Танцова академия „Минков“ и балета на операта.

За втора година танцьорите от немската академия имат невероятната възможност да работят в професионална балетна трупа и да усъвършенстват своите танцови умения. Съответно пък за балетните артисти на Държавна опера Русе е предизвикателство да усвоят нови техники и да обменят опит със своите колеги в различните танцови стилове – джаз денс, хип-хоп, степ, фламенко, съвременен танц.

На 1 юни зрителите ще могат да аплодират младите танцьори от Танцова академия Минков Лизa-Мари Паракенинс, Лука Грим, Робин Росенберге, Свен Велер /два пъти световен и 12 пъти немски първенец по  „Electric boogaloo“/, в необикновен спектакъл, в който танцът е в главната роля – динамичен, многолик и атрактивен. Любопитна е необичайната хореографска трактовка на „Чайковски по друг начин”.В спектакъла ще танцуват солистите Весела Василева, Галина Христова, Елена Харалампиева, Ирена Барбукова, Йоана Симова, Даниел Тичков, Милен Харалампиев, Светослав Маринов и ансамбъл на балета на Държавна опера Русе. Танцовите етюди са по хореография на Хулиа Брокал, Кристиане Окекунле, Янина Ласота, Попин Худ, Марилена Графакос.

Бившият русенски танцьор Веселин Минков създава своята частна Танцова академия Минков близо до Щутгарт, Германия. Танцовата академия работи в две основни посоки – усъвършенстване на изкуството на танца и обучение по танцова педагогика.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук