Вариант 2 за втората задължителна матура

0
159

Вариант 2 беше изтееглен за втората задължителна матура, която е по избираем предмет. Учениците могат да избират между 13 предмета, а изпитът започва в 9 часа.

И тази година най-много ученици са пожелали английския език.

За да бъдат допуснати зрелостниците трябва да покажат документ за самоличност, служебна бележка, химикал с черен цвят и найлонов плик, в който да бъдат прибрани вещите им.

Носенето на маски и ръкавици за учениците не е задължително по време на изпита, но на входа ще бъдат връщани тези, които имат висока температура.

От Регионалния инспекторат по образованието припомнят, че въпреки че изпитът започва в 9, призовават учениците да дойдат по.рано, както и да проверят училищата, в които ще полагат изпитите.

Изпитите след 7 клас ще са на 15 юни по български и на 17 юни по математика. Изпитът по английски език няма да се провежда. По български език и литература пък няма да има въпроси, свързани със сложно съставно и сложно смесено изречение, както и с „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов, „Заточеници“ на Яворов, „По жицата“ на Йовков и „По жътва“ на Елин Пелин. По математика няма да има задачи свързани с неравенства и успоредни.