Дни на отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ “Медика – Русе”

0
53
Дни на отворените врати

И през месец септември ще продължат  Дните на отворените врати в отделението по „Акушерство” в Университетска болница за активно лечение „Медика-Русе”.

Това съобщиха от лечебното заведение. Подобни инициативи се правят от началото на годината и се радват са особено голям интерес от бъдещите родители.  По време на обиколката в отделението, бъдещите майки и татковци могат да се запознаят отблизо с условията за раждане, които предлага Лечебното заведение. На място, те ще получат разяснения за подготовката за раждане и етапите, през които преминава. Бъдещите родители, ще могат да научат повече за възможностите за обезболяване по време на раждане, какви грижи се полагат за бебетата и да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват от специалистите в отделението.

Дните на отворени врати се провеждат всеки четвъртък от 13.00 часа. Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира на улица „Рига” 35 /сградата на бившата Трета поликлиника/ или на телефон 0882 617 480.

Четири са темите, които са планирани за месец септември:

„Нормално раждане. Раждане по оперативен път“ /7.09.2017г./ – лектор, лекар гинеколог

„Обезболяване по време на раждане“  /14.09.2017 г./ – лектор, лекар анестезиолог

„Грижи за новороденото“ /21.09.2017 г./ – лектор, лекар неонатолог

„Кърмене и възстановяване след раждане“ /28.09.2017 г./ – лектор, лекар неонатолог.