До 10,30 ч. записват мераклиите да скачат за Богоявленския кръст

2
2867

Това съобщават от общинската администрация в Русе. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. По традиция, успелият да стигне пръв до богоявленския кръст, ще получи хавлия и парична награда, връчени му от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Отбелязването на големия християнски празник Богоявление ще започне в 8,30 ч. със Света литургия, отслужена от НВПр Русенския митрополит Наум в катедралния храм „Света Троица“. В 11 ч. от храма ще потегли литийното шествие, което ще завърши на кея под х. „Рига“. Там ще бъде церемонията по хвърляне на кръста. Митрополит Наум ще отслужи тържествен водосвет, ще поръси знамето, войската, официалните лица и присъстващите за здраве и благополучие, сред което ще хвърли кръста във водите на р. Дунав.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Стига с тези тъпи обичай, ами да скочи попа да го вади кръста като го е хвърлил в студените води, да го изместят този „празник“ през лятото, защото след години ще има много да чакат пред ТЕЛК без да се досетят защо ги болят бъбреците и други вътрешни органи! Що за държава сме за едни кучета такива проблеми дето ги хвърляли в студената вода, а тези хора не струват колкото едно куче за славата на еврейската църква, това, че Борис1 приел тази измислена религия, която не е славянска е като да бяхме приели мюсюлманската!