До 15 октомври се кандидатства за еднократна помощ за първокласник и осмокласник

0

До 15 октомври може да се кандидатства за еднократната помощ в размер на 300 лв. за първокласник и осмокласник, напомнят от Агенцията за социално подпомагане.

От там уточняват, че отпускането на средствата вече не се обвързва с доходите на родителите. Целта е семействата на децата в първи и в осми клас да бъдат подкрепени при подготовката на учениците в началото на учебната година.

Кандидатства се по настоящия адрес на един от родителите. Формулярите са качени на страницата на Агенцията за социално подпомагане и могат да се подават и по електронен път. Родителите трябва да предоставят бележка от училището, че детето е записано в първи или осми клас. Помощта се получава на две части – през първия и през втория срок.

Средствата подлежат на връщане при натрупване на 5 и повече неизвинени отсъствия в рамките на месец или ако ученикът прекъсне обучението си.

До момента еднократната помощ за ученици, записани в първи и осми клас в държавните и общинските училища, е отпусната на близо 60 000 семейства, уточняват от Агенцията за социално подпомагане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук