До 18 май участниците в изборите на 2 април трябва да представят в сметната палата отчетите си за предизборната кампания

0

До 18 май 2023 г. (четвъртък) включително, политическите партии, коалициите от партии и инициативните комитети, участващи в изборите на 2 април 2023 г., трябва да представят пред Сметната палата отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания. Срокът за представяне на отчетите е 30 работни дни след изборния ден съгласно Изборния кодекс.

В изборите на 2 април 2023 г. взеха участие 14 партии, 7 коалиции и 2 инициативни комитета.

При нарушение на изискването за представяне на отчет за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания, на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 2000 до 10 000 лв.

Сметната палата ще публикува на интернет страницата си отчетите до 15 дни след изтичането на срока за представянето им.

Когато декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания са над 1000 лв., Сметната палата извършва одит за съответствие в 6-месечен срок от изтичането на срока за представянето на отчетите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук