До дни стартира изграждането на буферния паркинг?

0
превозвачи излизат на протест

До дни се очаква да бъде поставено началото на строителството на буферния паркинг край Дунав мост.

Това каза кметът на Русе Пенчо Милков в отговор на въпрос за трафика в района на граничния контролно-пропускателен пункт, който силно затруднява движението по пътя Русе – Силистра, както и по бул. „България“ в града.

„Надявам се в много бърз период да започне да се изгражда. Срокът е девет месеца, заедно с проектирането, но уверението на строителя е, че това ще стане по-бързо“, каза Милков.

Областният управител на Русе Анатоли Станев коментира, че натоварванията от камиони са епизодични и са свързани с грубо погазване на правилата за движение от страна на някои чуждестранни шофьори. „Изпитваме затруднения по вменяването на отговорност, тъй като водачите са чужденци“, обясни Станев.

Той каза още, че спирането на камиони в съседни на Русе области се ръководи от координационен център. „За съжаление това понякога се прави кампанийно – след като тук вече имаме натрупване на камиони“, каза Станев.

По думите му проблемът ще се разреши след изграждането на буферни паркинги и с възобновяването на фериботната линия с Гюргево.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук