До Гюргево откриха в куфар останки на млада жена

0

Труп  на млада жена на възраст около25 години е била открит в горящ куфар близо до град Гюргево- Румъния, преди 6 дни. Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят част от обгорялото тяло.

Това съобщава електронното издание на в. „24 часа.“

По информация на румънскитте власти, в тяхната база  данни не е  открито ДНК , сходно с това на открития труп в горящия куфар.

Според информациите, жената ебила убита след побой, след което тялото е  било поставено в куфар и запалено.

За зловешата находка румънските власти са информирали българските си колеги.  Едно от предположенията им е, че е възможно младата жена да е била проститутка, която да е  взета от шофьор, преминал през България и Дунав мост.

Румънската журналистка Марчела Петку, която работи за Гюргевския сайт  „Реалитатя де Джурджу“ , преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на спешния телефон 112 , за да каже, че встрани от  главния път Вала Плопилор и Гимпаши, гори куфар.

Сред пламъците той различил и силует и дълга коса на жена. Докато шофьорът потушавал пламъците с пожарогасител, пътници от другите автомобили вместо да се притекат на помоощ, снимали най- безцеремонно с телефоните си.

На мястото се отзавали органите на полицията, пожарната, КАТ, съдебни прокурори, пише още журналистката в  собствено разследване.

След проверка на властите в  околните населени места в румънска територия, не е установена липса на жена на тази възраст и с това описание.

Затова Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско – българската контакта точка да извършат проверка за евентуално изчезване на млада жена на българска територия.

От граничните власти е поискана и информация за възможен транзит на млада жена през българска територия с тези данни  и това описание.

Властите в Румъния са публикували и фоторбот на жертвата.

Директорът на ОД на МВР в Русе главен комисар Теодор Атанасов е  заявил, че към момента нямат официално запитване от румънските си колеги по този случай.

сн. „Реалитатя Джурджу“

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили