До колко рентабилно е да се инвестира в подово отопление

0

Ефективна система, осигуряваща оптимален комфорт. Това определение споделят с клиентите си експертите, които представят ползите от използването на подово отопление. Това са не само подобрени иновативни способи за поддържане на приятна температура през зимата, а са инсталации, които позволяват равномерно разпределение на топлината в целия имот. Същината на инвестирането в такива отоплителни решения си имат интериорни преимущества, така че ако държите да не нарушавате проекта за визията на новия си дом съвета на професионалистите е да заложите именно на такъв дискретен способ за отопляване и то цялостно. А колко би струвало това удоволствие за домакинството предстои да ви запознаем с оферираната за подово отопление цена спрямо персоналните специфики на имота ви.

Два типа инсталации, предлагани на различни цени

Заинтересованите от подово отопление потребители са си направили труда да поучат видовото разнообразие, което се предлага в търговската мрежа. Главно два основни варианта са познати у нас и те се класифицират съобразно това какъв е използвания източник, осигуряващ топлинната енергия. Спорен е въпросът дали едните или другите са по-ефективни, тъй като е въпрос на гледна точка да се балансират разходите с очакванията, които имат потребителите относно работата на системите, посочват от NewsHub.BG.

И не само по отношение на топлинния енергиен източник, но и по отношение на инвестираната цена се наблюдават различия относно съответните подови системи. За да се изясни кои са по-изгодни, ефективни и икономични е добре да се запознаете по-детайлно с тях. Основните два типа подови инсталации са:

Електрически

Разполагат с няколко ключови аспекта, които ги характеризират като решения с лесен монтаж, удобно захранване, автономен режим за работа за всяко помещение. Ако се питате дали тези сухи електрически системи няма да консумират прекалено много ток, то имайте предвид, че подобрената им версия се дефинира като такава с много висок енергиен клас. Това на практика означава, че си осигурявате топлина и уют при символични разходни норми. Що се отнася до стойността на инвестицията много от клиентите я предпочитат поради това, че е достъпна и не изисква прекомерна ангажираност при монтаж и инсталиране.

Водни инсталации

Доста популярни станаха напоследък и това се дължи на факта, че са изключително съвместими с всякакъв вид уреди. Сред водещите се нареждат термопомпи, отопление с газов котел, хибридни уреди, камини на пелети и други. Предимствата на водното подово отопление е в това, че с един източник на енергия разполагате с опция за оптимално разпределение на топлината в целия имот. За разлика от евтините електрически системи тук водното отопляване е една идея по-скъпо като първоначална инвестиция. Самите тръби, по които циркулира топлата вода са специално проектирани и изработени така, че да осигурят ефективност и приятна температура.

Нещо повече от уют и приятна атмосфера на изгодна цена

Подовото отопление и в двата си варианта е способно да удовлетвори и най-претенциозните и взискателни домакинства. Грамотно проектирано това отопление със сигурност ще ви изненада със своите способности. И не е въпрос само на това да се осигури приятна атмосфера, а да се подобри изцяло начина на живот а домакинството.

Способностите на подовото отопление като едно от ефективните и креативни идеи се конкретизира със следните качества, които са му присъщи:

  • Не променя интериорната концепция на помещенията, тъй като невероятно дискретно и невидимо.
  • Осигурява равномерно разпределение на топлината по целия под;
  • Енергията е лъчиста, което означава, че се издига бавно отдолу нагоре и по този начин осигурява приятна топлина на тялото, а не на горната зона в помещението (тавана);
  • Супер тих режим на работа, който доставя абсолютен комфорт дори през нощта;
  • Значително се намалява количеството домашен прах, поради липсата на завихряне на въздуха.

Абсолютно си струва да заплатите съответната цена за подово отопление. Ако предвиждате ремонтни дейности с апартамента си то сега е момента да планирате и система, която би спестила неудобства и е с доказана енергийна ефективност.