Кои ще са заместниците на Милков?

0
1853
До края на

До края на седмицата ще обяви официално имената на заместниците си. Това каза в отговор на журналистически въпрос новият кмет на Русе Пенчо Милков.

По думите му, до момента екипът му е готов на 75%. Както бе заявил по-рано, в работата си Милков ще разчита на експерти, а не на политически фигури. В публичното пространство вече се спрягат имената на новите заместници. В унисон с принципа за равнопоставеност на половете сред имената на бъдещите зам-ове има по двама представители на „силния“ и на „нежния“ пол.

Като най-сигурен за поста се спряга досегашният директор на училище „Ангел Кънчев“ Енчо Енчев. Той има  дългогодишен управленски опит в сферата на средното образование. Беше избран за общински съветник от гражданската квота в листата на БСП. Според кулоарна информация, Енчев даже вече бил почерпил за назначението си.

За секторите икономика и туризъм се спряга името на Златомира Стефанова – досегашен изпълнителен директор на „Дунав турс“ – Русе.

Втората дама, чието име се спряга за един от заместниците на Милков е на Магдалина Илиева, доскорошен зам.-кмет на община Тутракан. По професия тя е строителен инженер, работила е във фирмите „Интис“ и „Главболгарстрой“. Най-вероятно тя ще заеме поста на уволнения преди началото на предизборната кампания Димитър Наков като зам.-кмет по устройство на територията.

Четвъртото име, което се спряга в публичното пространство е на Димитър Недев. Той би могъл да бъде причислен към политическите фигури, тъй като е бил член на Областния съвет на БСП още по времето на Божидар Йотов. В момента се занимава със собствен бизнес, преди това е работил в Русенска корабостроителница и „Вите Аутомотив“. Предполага се, че на него ще бъде отреден ресорът „Комунални дейности“.