До месец решават казуса „Монтюпе“

1
В доклада са включени 14 показателя

adm_sad_delo_montupet02montupet_delo39Това след второто заседание по образуваното по повод галбата на френския инвеститор дело. По време на вчерашното заседание бяха изслушани двама свидетели, френски гражданин – специалист в производството, както и на инженер-химик, експерт по замърсяването към регионалното подразделение на еко министерството.

Адвокатите на „Монтюпе“ поискаха от съда да отмени заповедта на директора на РИОСВ. Юрисконсултът на държавната структура пък поиска жалбата да бъде отхвърлена като неоснователна.

На адвокатите на жалбоподателя беше даден двуседмичен срок, в който да предоставят уточняващи бележки. След приключване на формалните изисквания, съдът ще се произнесе с решение в законно установения едномесечен срок.

Жалбата на търговското дружество беше подадена, след като директорът на РИОСВ-Русе издаде заповед за затваряне на жалузите на производствено хале, през които се извършва проветряване на производствените помещения. Изпускането на замърсения въздух обаче замърсява сериозно атмосферата, като особено се усеща в кв. „Изток“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Деси Костадинова, да не дава Господ, ама на кой ще му е приятно да отгледа деца с респираторни увреждания и други алергии. 700- те човека ще се радват да не дишат отровите. В тоя ред на мисли знаете ли колко е доходно да се изгарят гуми например. Дай да направим такава площадка за горене на гуми. Ще открием 100 работни места и ще увредим 100000 души безвъзвратно.
    Навсякъде промити мозъци. Явно ще си патим много от това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук