Доайенът на детската хирургия в Русе стана на 80

0

С подаръци и изненади колективът на УМБАЛ „МЕДИКА” почете 80-тата годишнина на доайена на детската хирургия в Русе д-р Петър Хаджимитев.

От името на управителя на Лечебни заведения „Медика” доц. д-р Кирил Панайотов юбилярят получи специален гравиран плакет и поздравителен адрес.

„Приносът по време на професионалния Ви път не се изчерпва единствено с благодарността на детските очи, той е и в безценния професионален опит, който предавате на бъдещите и настоящи млади специалисти. По този начин Вашето голямо сърце продължава да се раздава, а Вие продължавате да  помагате за лечението и на следващите поколения!”, пише в обръщението.

Д-р Петър Хаджимитев завършва медицина във ВМИ Варна през 1968 г. Специалност Хирургия придобива през 1975 г., а през 1985 г. придобива и специалност Детска хирургия. Професионалната си кариера започва в  Районна болница Свищов през 1968 г. От 1975 г. до 1989 г. е завеждащ хирургично отделение в същата болницата. През 1989 г. постъпва като детски хирург в Окръжна болница Русе, а от 1990 г. до 2004 г. е завеждащ детска хирургия там. От 2007 г. работи като хирург в болница „Медикус“. От 2013 г. до днес работи като детски хирург в отделение по Хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“. Амбулаторни прегледи извършва към ДКЦ-2 Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили