Добрата новина: Дариха компютърна техника на „Еквилибриум“

0

12 лаптопа получиха децата и социалните работници от четири центъра за социални услуги, управлявани от сдружение „Еквилибриум“.

Дарението е от компанията „ВИТТЕ Аутомотив“. „Искаме да дадем пример и на други компании – ако имат стара техника, но могат да я обновят и да я дарят – ще има смисъл от жестовете за деца и младежи в нужда“, подчертаха от „ВИТТЕ Аутомотив“. Всички компютри са минали преглед, почистени и готови за употреба. Подготовката на системите и инсталацията на софтуера е направена от IT-специалистите на компанията. Още 9 преносими компютъра отиват в кризисния център на сдружение „Динамика“, които работят с жертви на насилие.

В Центъра за работа с деца на улицата компютрите ще се ползват направо от децата, както и в Центъра за обществена подкрепа. В Розовата къща и в обединени детски услуги „Слънчо“ логопед и психолог ще използват специални програми за работа с децата с увреждания.

Директорката на Комплекса за социални услуги Светла Межри връчи благодарствени писма на дарителите от името на „Еквилибриум“. Още един лаптоп днес или утре отива при първокласника Коко и неговата майка, които са подкрепяни от „Еквилибриум“ да се справят самостоятелно с живота. Така Коко ще е готов да участва пълноценно в образователния процес, ако той мине онлайн или дистанционно.

Най-добрата агенция за подбор на персонал