Добрата новина: Деца от многодетно семейство вече спят удобно

0
846
Деца от многодетно семейство вече спят удобно

Деца от многодетно семейство вече спят удобно благодарение на хора с големи сърца, съобщиха от фондация „Направи добро за непознат“.

Това е семейството на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров, чиято къща изгоря на 28 януари миналата година. Семейството има 11 деца. Да, точно така – 11 (единадесет) деца. Всички те ходят на ясла, детска градина, училище.

По Коледа представители на фондацията занесоха продукти за Коледната трапеза на семейството, част от инициативата „Коледна баница за всеки“. След това получиха малко дрешки и играчки за най-малките. Тогава Ивелина Зартова споделя, че имат нужда от двуетажно легло, тъй като квартирата, в която живеят, е двустайна и реално няма място за леглата на всички…

За да откликне на молбата на семейството, фондацията се свърза с местна мебелна фирма, чийто собственик с радост се зае да изработи конструкцията. Трудът и материалите за рамката са изцяло поети от мебелната фирма. Матраците пое фондация „Направи добро за непознат“. Леглото е вече монтирано в дома на многодетното семейство и децата спят удобно.

Фондация „Направи добро за непознат“ зарадва и обитателите на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с потребност от постоянна грижа „Надежда“ в Русе. Те получиха играчки и дрешки, които съпричастни към идеята хора предоставиха.

Играчки и дрехи получиха и децата от Център за обществена подкрепа (ЦОП) към Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) – Русе. Всички дарени вещи са употребявани, но изключително запазени, за което от фондацията изказват благодарност на всички деца, които са се разделили с тях, за да зарадват децата, които имат нужда повече от тях и на родителите им, които ни ги предоставиха.