Добро представяне на русенските щангисти на Европейското за кадети

0
Добро представяне

Добро представяне при дебюта си на Европейско първенство за кадети, което се провежда в Ейлат, Израел, записаха двама от тримата представители на Тежоатлетически спортен клуб – Русе.

17-годишният Денис Данев се класира на седмо място в категория до 49 килограма при кадетите до 17 годишна възраст. Денис записа успешни опити на 72 килограма в движението изхвърляне и 87 килограма в движението изтласкване.

В същата категория, но при кадетите до 15 години, 15-годишният Ерджан Весков се класира на осмо място в двубоя след успешни опити на 70 килограма в движението изхвърляне и 85 в движението изтласкване.

Освен, че са състезатели на ТСК – Русе, където се подготвят при треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, двете момчета са ученици в русенското спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

В разширения състав на националния тим, който представя страната ни на Европейското първенство за кадети е включена и русенката Виктория Станева. Тя ще излезе на състезателния подиум в категория до 55 килограма на 10-ти декември.