Доброволци от САЩ и Канада провериха как са разходвани дарени от тях пари

0
43
доброволци от САЩ и Канада

40 доброволци от САЩ и Канада посетиха на място бившия дом „Дъга” – центровете за настаняване от семеен тип 1 и 2 в Добрич, за да видят какви дейности са извършени с дарените от тях 26 000 долара. В началото на месец май те дариха средствата за ремонт на ВиК – инсталацията, баните и тоалетните в сградата, а сега се включиха и в облагородяване на двора на бившия дом за сираци.

В сградата на центъра за настаняване на деца без увреждания, все още се извършват ремонтни дейности, като не само се подновяват ВиК инсталациите, но и стаите на обитателите и общите площи.

Джасмин е част от екипа на компания за производство на етерични масла, която от няколко години има дестилерия в Добрич и редовно прави дарителски жестове в полза на местната общност. Доброволката не е виждала в какво състояние е била сградата преди ремонта, но е много доволна от свършеното дотук.

„Приемаме проекта много присърце, като смятаме, че по този начин можем да се отплатим на местните и да помогнем на децата в този център, за да могат да имат поносимите условия за живот, които те заслужават. Част от нашата мисия е сътрудничеството с местните, като по този начин можем да подкрепим и изградим устойчиво общество“, каза тя.

Децата от центъра също възприемат обновяването на сградата ентусиазирано, затова компанията ще продължи да помага.

След огледа на сградата, доброволците запретнаха ръкави и се включиха в разкрасяването на двора с нови цветни лехи и алпинеум. Поставиха нови пейки и предпазна ограда на игрището за футбол, изрисуваха южната фасада на центъра.