Доброволци от „златната възраст“ в помощ на нуждаещи се деца

0

За поредна година доброволците от златната възраст на БЧК – Русе провеждат своя благотворителен Коледен базар, на който събират средства за деца в нужда.

За него хората с благородни сърца изработиха ръчно стотици  играчки за своя благотворителен базар. В благородното дело се включват и учениците от ОУ „Йордан Йовков“ Русе, които за поредна година изработват традиционни български сурвакници.

Освен изработените от доброволците играчки, базарът предлага шапки и чорапи, изплетени от хората от пенсионерските клубове в цялата област.

Община Русе отново подкрепи и популяризира инициативата, като закупи десетки снежни човеци като част от протоколните коледни подаръци.

През последните 4-5 години инициативата успява да помогне на деца, пострадали от катастрофи или имащи нужда от скъпоструващо лечение, както и на сираци, за които е осигурена стипендия, за да посещават училище.

Базарът се намира в една от коледните къщички на пл. Св. Троица в Русе. Стоките в него нямат цени и всеки гражданин може да дари желаната от него сума.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили