Доброволци ще учат русенци на карнавален грим и изработване на маски

0
43
Доброволци ще учат русенци на карнавален грим

Няколко дена преди Карнавала доброволци ще учат русенци на карнавален грим и изработване на маски.

От днес до 21-ви юни в часовете от 10:30 ч. до 14:00 ч. и от 17:30 ч. до 20:00 ч. младежи от Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан ще Ви очакват на площада, за да нарисуват любимия Ви герой или да изработят маска заедно с вас.

Доброволците са в града за да популяризират традиционния Русенски карнавал, както и да заинтригуват повече млади хора да участват в него. Те са в Русе от 1 юни по проект на Сдружение „Вдъхновение“, който се реализира в партньорство с Младежки дом Русе и с подкрепата на Община Русе „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на  Стратегическа доброволческа служба, финансиран от ЦРЧР по  програма „Еразъм+“.

Миналата седмица доброволците посетиха някои от основните и средни и училища в града, където показаха на нашите младежи чрез презентации и игри, които подготвиха по време на проекта, как се празнува карнавал в техните държави. В презентациите си доброволците включиха представяне на програма „Еразъм+“ и възможностите, които тя предлага на младите хора, като обърнаха специално внимание на доброволчески проекти и младежки обмени.

Освен това младежите учиха български език, представиха флашмоб и раздаваха флаери за карнавала. Имаше и междукултурни вечери, в които младежите пяха и танцуваха традиционни песни и танци.