Документите за кандидатстване за подмяна на отоплителните уреди вече са достъпни

0
600

Вече са достъпни документите за кандидатстване за подмяна на отоплителните уреди по пилотната фаза на проекта за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата, съобщават от Община Русе.

Те са публикувани на страницата на проекта в официалния сайт на Община Русе. Приложени са всички необходими документи, които всеки собственик трябва да предостави, за да бъде допуснат до кандидатстване. За улеснение са представени и указания за кандидатстването. Образците могат да бъдат изтеглени ТУК.

Както ТВН вече съобщи, по проекта 1 468 русенци ще могат безплатно да подменят старите си печки на твърдо гориво с по-екологични – на газ, ток и пелети. 80 от тях ще могат да сторят това още тази година

Безвъзмездно по схемата ще се финансират доставката на допустимото оборудване, монтажът му, обучението за експлоатация на оборудването, профилактиката на доставените уреди – еднократно за първата година след доставката и монтажа на отоплителния уред, както и гаранционното обслужване за петгодишен период. Условието е крайният бенефициент да спазва правилата за експлоатация и поддръжка, посочени в Договора с общината за доставка и монтаж на новото отоплително оборудване.

Началната дата, от която ще започне приемът на документи за кандидатстване е 15-ти януари. Крайният срок е 16-ти март.

Документите ще се приемат на адрес: ул. „Олимпи Панов“ №6, ет. 2, стая №13 от понеделник до петък от 15:30 ч. до 17:30 ч.

От Община Русе уточняват, че класирането не е на база ред на внасяне на документите.